Antonio Andrés Pueyo
Catedràtic de Psicologia a la Universitat de Barcelona i membre investigador del Grup d’Estudis Avançats en Violència (GEAV) de la mateixa universitat (UB). Supervisor senior de l’Institut de Psicologia Forense i Director del Màster de Psicologia Forense i Criminal (IL3-UB) i promotor de PrevenSI. Expert en valoració i gestió del risc de violència. Assessor d’organismes oficials (Ministerio de l’Interior, de Justicia…) i d’altres entitats NGO (OIJJ; UNODC, UNICEF) relacionades amb la criminalitat i l’execució penal. Autor de diferents publicacions científiques (articles, llibres i instruments psicomètrics) i responsable dels projectes de recerca internacionals i nacionals: Cercles.cat; Riscanvi; Mentories post-penitenciàries i aplicacions de la intel·ligència artificial a la predicció del risc de violencia.
Natalia Valenzuela Pulido
Diplomada en Treball Social i postgrau en Direcció i Gestió d’Organitzacions no Governamentals per ESADE. Té formació en postgrau en Mediació familiar i també en criminologia i execució penal a la comunitat. Vinculada a la intervenció social des de fa més de 20 anys, actualment és directora general de Fundació IRES, forma part de l’òrgan de govern de la Fundació Intermèdia i fa funcions de Gerència a Prevensi. Actualment participant a la Junta Directiva de FEDAIA, representant de l’IRES a la Junta CEP (Confederation European Probation), membre de la Taula de Participació Social (Departament de Justícia) i presidenta de la comissió de RSC de l’Associació del 22@. Representant de la Fundació IRES com a titular, a la Junta Directiva d’ECAS
Pilar Núñez Nerín
Treballadora Social i Terapeuta Familiar. Sòcia d’Intress des de l’any 2003 ha desenvolupat el llarg d’aquests 17 anys diferents funcions dins l’entitat: com a Directora d’un servei d’infància, com a formadora especialitzada en l’àmbit de la infància en risc i famílies, com a responsable de l’Àrea tècnica a l’entitat en l’àmbit d’infància i família. També ha fet formació especialitzada en diferents comunitat autònomes i diferents formats al llarg de la seva carrera professional vinculades a l’àmbit de famílies en risc social o en dinàmiques de violència. Ha realitzat supervisió a diferents equips i serveis durant més de 20 anys i ha col·laborat com a docent a l’escola de Treball Social ICESB i després Universitat Ramon Llull per la que va ser absorbida. Actualment, és la Directora de l’àrea de Desenvolupament i Coneixement de l’entitat, Directora Territorial de Catalunya i Membre del Comité Directiu d’Intress. També és la Vicepresidenta 2ª de la Junta Directiva de FEDAIA.
Meritxell Campmajó García
Diplomada en Treball Social a l’ICESB de Barcelona, ha exercit durant molts anys d’educadora, coordinadora i directora d’un centre d’acolliment per a infants de 0 a 12 anys. Cocoordinadora de la Comissió d’Àmbit Penitenciari i Execució Penal (CAPEP) d’ECAS i de la Taula de Participació Social. Des de 2012 treballa en l’àmbit de la justícia, dirigint el programa de Mesures Penals Alternatives que gestiona l’associació INTRESS a les demarcacions de Girona, Lleida, Tarragona i Terres de l’Ebre. Ha estat una de les impulsores el programa d’acompanyament postpenitenciari que gestiona la mateixa entitat i participa en el desenvolupament de projectes innovadors. Actualment assumeix tasques de responsabilitat a l’àrea de Justícia i Comunitat de l’entitat i també a l’àrea de Noves Oportunitats.
Jordi Bajet i Royo
Psicóleg per la Universitat de Barcelona i Funcionari del cos Superior de Psicòlegs del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya. Al llarg de la seva trajectòria professional va ser membre de la Junta Gestora que va crear el “Colegio Oficial de Psicólogos”, a nivell de l’Estat i Secretari de la primera Junta de la Secció de Catalunya. Així mateix ha estat President de la Comissió de Jurídica del COPC i vocal de formació. També ha sigut Vocal del Gabinet del Ministre de Justícia per la promoció legislativa d’infància a Espanya, responsable de formació del CEJFE (Departament de Justícia), Cap de servei a la Direcció Generals d’Atenció a la Infància i Psicòleg Forense de l’Equip d’Assessorament Tècnic al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (EAT-Penal). Paral·lelament ha estat al llarg de 10 anys professor associat de la Universitat de Barcelona. Actualment, i des de fa 18 anys, continua com a docent i subdirector del Màster de Psicologia Forense i Criminal de la Universitat de Barcelona i Subdirector de l’Institut de Psicologia Forense.
José María Bustillo Martínez
Graduat en Administració i Direcció d’Empreses i Màster en Direcció d’Associacions i Fundacions. Ha desenvolupat tota la seva trajectòria professional al Grup BBVA a Barcelona i Madrid duent a terme diferents funcions en Banca d’Empreses, Institucional i Corporativa. Va col·laborar amb l’equip que va liderar la sortida a Borsa de Repsol. Ha estat Director General de BBVA AutoRenting de 1996 a 2008 període en el qual es va passar de gestionar de 650 a 32.000 vehicles entre els quals es trobaven, entre altres, les sures vehicles del SAMUR a Madrid i del 061 a Barcelona. En l’actualitat, col·labora com a Administrador de l’Institut de Psicologia Forense.
Guadalupe Traserra Coderch
Llicenciada en Psicologia i Criminologia, titulada en la especialitat de Psicologia Clínica per el RD 2490/1998 i en Psicología Pericial i Forense pel Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya (COPC). És Funcionaria del cos Superior de Psicòlegs del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya i actualment té l´adscripció a la Secció Oberta del Centre Penitenciari de Dones de Barcelona, al càrrec de la població femenina i la masculina d’alt risc. Actualment es la Directora de l’Institut de Psicologia Forense. Paral·lelament ha estat professora del Grau en Criminologia a la Universitat de Barcelona, del Màster de Psicologia forense i criminal i del Màster de Psicologia Jurídica a l´Institut Superior d´estudis psicològics.
Nuria Iturbe Ferré
Psicòloga, màster en Psicologia Forense i Criminal per la UB i postgrau en teràpia de grups per l’IESP-UdG. Ha treballat com a delegada de mesures penals alternatives i al programa d’acompanyament postpenitenciari d’Intress, del que va ser-ne la coordinadora durant els primers 3 anys de servei. Ha publicat diverses recerques en l’àmbit de l’execució penal becades del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada, ha exercit la docència com a professora associada a la UB durant 5 anys i col·labora amb el Servei d’adopcions Internacionals fent tasques de formació. Actualment és directora del Servei d’Acompanyament a la Víctima del Delicte en seu judicial d’Intress i assumeix tasques de responsabilitat a les àrees de Justícia i Comunitat i Noves Oportunitats de l’entitat, també és cocoordinadora de la CAPEP d’ECAS, membre de la Taula de Participació Social, secretària de la Junta de la Secció Jurídica del COPC i impulsora de PrevenSI.
Lorena Magdaleno Manjarrés
Graduada en Psicologia per la Universitat del País Basc (UPV/EHU), Màster en Psicologia Forense i Penitenciària per la Universitat Autònoma de Madrid (UAM) i Màster en Psicologia General Sanitària per la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP). És membre de l’equip tècnic de PrevenSI i, al mateix temps, forma part de l’equip facultatiu del Institut de Psicologia Forense (IPF), on fa les tasques pròpies d’una psicòloga forense, duent a terme avaluacions pericials i intervencions aplicades a l’àmbit que incideix en el comportament legal i/o conflictiu de les persones. Addicionalment, participa com a auxiliar de recerca en el Grup d’Estudis Avançats en Violència (GEAV) de la Universitat de Barcelona (UB), en projectes relacionats amb l’estudi de l’avaluació i predicció del risc de violència.